Kantoorbeplanting

Het hebben van mooie planten in je bedrijf betekent veel meer dan alleen een verfraaiing van uw werkomgeving. Zo zorgt beplanting voor een betere luchtkwaliteit, het dempt geluiden en komt bovendien de luchtvochtigheid ten goede door de verdamping van water. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat planten op de werkvloer zorgen voor een hogere productiviteit. Tegelijkertijd voelen medewerkers zich prettiger op hun werkplek en ervaren minder stress.  Planten op kantoor zijn dus in elk opzicht goed voor de sfeer! 

 

 

Verbeter de luchtkwaliteit

In veel gebouwen en huizen laat de kwaliteit van de lucht te wensen over. Vooral in de winterperiode, als de deuren en ramen zijn gesloten. Het gaat hier niet alleen over de woonkamer, maar ook over andere plekken waar we een groot deel van ons leven doorbrengen zoals het kantoor of de schoolklas. De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Planten kunnen daarin helpen. 

 

 

Top 3 luchtzuiverende planten

Sommige kamerplanten hebben een bijzondere eigenschap: luchtzuiverend. Deze planten zijn erg geschikt voor op kantoor of in de slaapkamer. Hoe meer luchtzuiverende planten in huis of bij jou in het kantoor staan, hoe beter! Wij hebben een top 3 samengesteld met luchtzuiverende planten:

  • Blauwvaren (Phlebodium) - Het blad van deze plant is prachtig van kleur en erg decoratief. De bladeren hebben een blauwe gloed en ziet er door zijn kronkels in de bladeren ook nog eens leuk uit. Geef de plant regelmatig water en plaats hem niet in de zon.
  • Rubberplant (Ficus robusta) - Geen groene vingers? Dan moet je deze super makkelijke plant hebben. De plant heeft namelijk niet zoveel water nodig en heeft daarnaast ook weinig licht nodig. Ideale plant, toch?
  • Calathea - De Calathea heeft werkelijk prachtig blad Veel verschillende kleurencombinatie en  vormen. Een bijzondere eigenschap van deze plant is dat hij 's nachts zijn bladeren sluit.

 

Het plaatsen en onderhouden van kantoorplanten

Het is dus een goed idee om jouw bedrijfspand groen te houden. Ook ziet het er voor jouw bezoekers een stuk beter uit wanneer je veel planten gebruikt binnen en buiten jouw bedrijfspand. Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Wij vergroenen graag jouw omgeving!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment