Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn weer helemaal hip & happening! Bovendien is het planten van bloembollen een eenvoudig klusje. Wanneer de bollen uit de grond komen, geeft dat meteen een gezellige en kleurrijke sfeer in de tuin of op jouw balkon. Daarnaast is het zaaien van verschillende soorten zaden ook leuk. Begin een eigen moestuin en ontdek het kweken van eigen groenten en kruiden of zaai bloemen voor de vlinders en bijen. Bij GroenRijk Assen ben je op het juiste adres voor bloembollen, zaden en alle benodigdheden om het tuinieren makkelijk te maken. Bloembollen zijn in twee soorten te verdelen: je hebt voorjaarsbollen en zomerbollen. We leggen het graag uit zodat je precies weet wanneer je de verschillende bloembollen kunt planten.

Voorjaarsbollen kopen

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het eigenlijk al: deze zullen uitkomen in het voorjaar. De voorjaarsbollen plant je in het najaar. De bollen moeten in ieder geval geplant zijn voordat het gaat vriezen. De bloembol heeft namelijk de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. De voorjaarsbollen zijn al snel tevreden, ze kunnen zowel in de schaduw als in de zon staan Enkele bekende voorbeelden van voorjaarsbollen zijn:

Voorjaarsbollen zoals de Narcissen, Hyacinten en Blauwe druifjes kun je in ons tuincentrum in Assen ook in de pot kopen. Zo kun je het voorjaar al op tijd in huis halen!

 

Zomerbollen kopen

De naam zomerbollen zegt het al, deze bloembollen komen in de zomer tot bloei. Het verschil met de voorjaarsbollen is dat de zomerbollen ongeveer in april/mei geplant moeten worden. De zomerbollen moeten in ieder geval na de vorst geplant worden, anders is de kans groot dat de bollen niet opkomen. Zomerbollen zijn éénjarig. Dat betekent dat de bollen één keer tot bloei komen. Voorbeelden van zomerbollen zijn: 

 

Zaden kopen

Bij GroenRijk Assen hebben wij ook een ruim assortiment zaden. Denk dan bijvoorbeeld aan zaden voor de siertuin, zoals snijbloemen en perkplanten. Of wil je een eigen moestuin beginnen? Dan ben je bij ons in Assen ook op het juiste adres voor groentezaden en kruidenzaden. Hoe leuk is het om je eigen tomaatjes, spinazie, basilicum, dille of munt te kweken! Wij verkopen in ons tuincentrum ook verschillende mengsels met bijvoorbeeld een mix voor vlinders, bijen of andere insecten. Ook zijn er speciale geur of kleurmengsels. Dit zal jouw tuin omtoveren tot een fleurig en kleurrijk geheel! 

Bloembollen en zaden kopen in Assen

Je bent bij GroenRijk Assen natuurlijk van harte welkom om ons assortiment met bloembollen en zaden te bekijken. Heb je vragen over de bollen of zaden? De medewerkers van ons tuincentrum informeren je graag. Zij kunnen je alles vertellen over het planten van de bloembollen en het zaaien van de verschillende zaden. Tevens vind je in ons tuincentrum ook een ruime afdeling met tuinplanten en kamerplanten. Bekijk de openingstijden, en plan de route en dan zien we je hopelijk snel eens in ons mooie tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten