Groen Klimaatplein

Het klimaat in Nederland verandert de afgelopen jaren snel. We krijgen steeds vaker te maken met extremer weer. We hebben meer droge periodes, maar het gaat ook vaker en harder regenen. Deze veranderingen zorgen voor overlast en schade voor mens en natuur. Zo is de biodiversiteit door de jaren heen fors afgenomen. De tuin is dé plek om biodiversiteit te bevorderen, water op te vangen en hittestress te verminderen. Tuinbranche Nederland heeft samen met haar leden als missie om bij te dragen aan een gezonde en groene leefomgeving voor mens en dier. Daar helpen wij van GroenRijk Assen graag aan mee! Daarom vind je bij ons het Groen Klimaatplein boordevol informatie en inspiratie zodat je zelf aan de slag kunt gaan in jouw tuin. 

Op het plein vind je vier thema's waar je mee aan de slag kunt in je tuin

  1. Water in de tuin
  2. De levende tuin
  3. Groen dak
  4. Tegel eruit, plant erin

Wil jij graag je tuin groener en watervriendelijker maken? Klik dan op de bovenstaande thema's en kijk hoe je met verschillende aanpassingen direct aan de slag kunt in jouw tuin. Samen maken we Nederland groener! Kijk voor meer informatie over subsidie in jouw gemeente op www.groenklimaatplein.nl.

Wil jij ons Groen Klimaatplein in het echt bekijken? Kom dan langs bij GroenRijk Assen en laat je inspireren en informeren! De medewerkers van de afdeling hebben een speciale opleiding gevolgd om jou alles te vertellen over het groener en watervriendelijker maken van de tuin.