Kippen

Al eeuwen worden er kippen gehouden als huisdier of erfdier. Ze zijn in twee groepen onder te verdelen; de gewone kippen en de krielkippen. Deze zijn kleiner van formaat.

Kippen zijn echte groepsdieren. Zo’n groep bestaat van nature uit een haan, een aantal hennen en hun kuikens. Binnen de groep heerst een strenge rangorde. De haan neemt zijn taak vaak heel serieus. Hij brengt de hennen naar hun voedsel, zoekt voor de hennen een veilige plaats om te slapen en waarschuwt voor gevaar.  Hanen kraaien en kippen kakelen, ze produceren dus wel redelijk wat geluid. Kippen zorgen voor levendigheid en gezelligheid op het erf. En laten we vooral de eitjes niet vergeten! 

Kippenvoer kopen in Assen                           

Bij GroenRijk Assen vind je een ruim assortiment kippenvoer. Afhankelijk van grootte, activiteit en omgevingstemperatuur eten kippen gemiddeld 30 tot 100 gram voer per dag. Kies voor de voeding van je kippen voor een pluimveekorrel of meel als basisvoer, dit kan aangevuld worden met graan en groenvoer. Wanneer je de kippen ’s ochtends voert, moet het voer aan het einde van de dag wanneer ze op stok gaan op zijn. 

Als extraatje kun je wat meelwormen, regenwormen vlokreeftjes of maden geven. Tijdens de ruiperiode is het belangrijk om onderhoudsvoer in plaats van een legkorrel of legmeel te geven. Tijdens de legperiode hebben de kippen extra kalk nodig. Geef in die periode bijvoorbeeld wat extra grit.  

Voor een goede vertering van het voer is maagkiezel ook onmisbaar. Natuurlijk is ook vers drinkwater erg belangrijk. Door drinkbakken op een verhoging te plaatsen voorkom je vuil in het drinkwater. Ook zijn hangende drinkklokken erg handig. Plaats de drinkbakken altijd in de schaduw. Neem ook een kijkje bij ons assortiment voer- en drinkbakken. 

Snacks & snoepgoed

Gedroogde meelwormen of vlokkreeftjes zijn lekkere snacks voor de kippen. Kippen zijn er gek op! De snacks kun je ook heel goed gebruiken om je kippen handtam te maken. Hoe leuk is het om ze uit je hand te laten eten en wanneer je dit uitbouwt komen ze uiteindelijk misschien zelfs gezellig op schoot zitten. 

 

 

Leuke kippenweetjes

Kippen zijn leuke en vooral ook slimme dieren. We hebben een aantal leuke kippenweetjes voor je op een rijtje gezet:

  • Kippen eten gras alsof het spaghetti is, ze slurpen de grassprietjes naar binnen.
  • Kippen hebben een uitstekend geheugen. Ze kunnen meer dan 100 individuen onthouden waaronder ook mensen.
  • Kippen kunnen wel 15 jaar oud worden.
  • Kippen communiceren met hun ongeboren kuikentjes. Bij geluiden van ongemak keren ze bijvoorbeeld de eieren.
  • Kippen zien meer kleuren dan wij. Bovendien kunnen ze tegelijkertijd op lange afstand zien en in close up.
  • Kippen zijn echte zonaanbidders. Naast zonnebaden houden ze ook van een stofbad.

 

Alles voor kippen koop je bij GroenRijk Assen

Voor alle benodigdheden voor jouw kippen ben je bij ons in Assen op het juiste adres! Ook alles voor honden, kattenknaagdieren, vissen en vogels vind je bij GroenRijk Assen. Kom snel eens langs om een kijkje nemen in ons tuincentrum. Stel gerust je vragen aan één van onze medewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over bijvoorbeeld het kippenvoer of over hun huisvesting. Graag tot ziens in ons tuincentrum! Plan gauw de route en kijk hier voor de contactgegevens en openingstijden.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel