Knaagdieren

Knaagdieren hebben een goede verzorging nodig. Bij GroenRijk Assen vind je een ruim assortiment met alle benodigdheden voor jouw konijn, cavia, hamster, gerbil, rat of muis. Je kunt bij ons terecht voor onder andere: 

  • Hokken
  • Bodembedekking
  • Voer
  • Speelgoed voor knaagdieren

 

Hokken voor jouw knaagdier

Omdat knaagdieren een groot gedeelte van hun leven in hun hok doorbrengen is het van groot belang hierin een goede keuze te maken. Voor konijnen verkopen wij zowel binnenhokken als buitenhokken. Zorg ervoor dat het hok groot genoeg is zodat jouw konijn voldoende leefruimte heeft. Een konijn houdt van gezelschap van een soortgenoot. Kies daarom bij voorkeur voor twee konijnen. De verschillende hamsterhokken die wij verkopen zijn van goede kwaliteit. De hokken hebben leuke tunnels die in sommige gevallen naar eigen wens zijn uit te bouwen. Om je hamster voldoende beweging te geven is een loopwiel belangrijk. Voor de cavia geldt hetzelfde als voor de konijnen, ze kunnen niet goed in hun eentje leven en hebben dus een hok nodig dat groot genoeg is om met zijn tweeën in te leven.

Knaagdierenvoer kopen in Assen

Ben jij op zoek naar knaagdiervoeding en woon je in Assen, Smilde of Norg? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij hebben het beste knaagdiervoer voor jouw knaagdier in ons assortiment opgenomen. Goede voeding is belangrijk voor de gezondheid van jouw knaagdier. Met het juiste voer houd je je pluizige vriendje fit en gezond. De basisvoeding voor jouw konijn bestaat voor 80% uit hooi en gras. Dit moet jouw konijn 24 uur per dag ter beschikking hebben. Onbeperkt hooi en gras is belangrijk voor de vertering van de voeding. Naast hooi of gras voer je een konijnenkorrel of gemengd voer. Jouw hamster heeft voldoende aan samengesteld hamstervoer. Hamsters houden echter wel van diversiteit, kies dus af en toe voor een andere zak. Cavia's eten het liefste een goede balans van hooi, brokken en groente/fruit. Voor al je vragen kun je terecht bij een van onze deskundige medewerkers, zij helpen en adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw huisdier.

 

Speelgoed voor jouw knaagdier

We weten allemaal dat knaagdieren vrij actief en nieuwsgierig zijn. Het is dus belangrijk voor hun welzijn dat ze wat te doen hebben. Speelgoed is daarom voor een knaagdier een must! Zo houden konijnen bijvoorbeeld van een uitdaging, houdt een hamster van veel verschillende speelplaatsen, zijn muizen weer echte klimmers. Kijk altijd goed naar de speelbehoefte en lichamelijke mogelijkheden van jouw knaagdier. Een Russische hamsters kan bijvoorbeeld helemaal niet goed klimmen, terwijl een Chinese Dwerghamster een echte kampioen in klimmen is. 

 

 

Alles voor jouw knaagdier koop je bij GroenRijk Assen

In onze dierenwinkel vindt je alles voor je kleine huisdier. Of het nou gaat om voeding, behuizing, speelgoed of de juiste bodembedekking. Onze dierenafdeling heeft alles in huis om het jouw huisdier zo prettig mogelijk te maken! Hopelijk zien we je snel? Bekijk hier onze openingstijden en contactgegevens.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel