Vijverbenodigdheden Smilde

Met vijverbenodigdheden in Smilde creëert u binnen een handomdraai uw ideale vijver. Met de juiste tools houdt u uw vijver helder en gezond, dat is zeker belangrijk wanneer u vissen, kikkers of andere dieren in de vijver heeft leven. Misschien heeft u deze artikelen bij de aanleg van de vijver al aangeschaft, maar deze kunt u natuurlijk ook later pas kopen of aanvullen. Uw vijver is in feite een klein natuurgebied, maar die heeft wel een beetje hulp nodig. Dat doet u bij uw vijver in Smilde met onze vijverbenodigdheden!

 

Wat heb ik nodig om de vijver te onderhouden?

Voor een gezonde vijver zijn een aantal artikelen belangrijk om te hebben. Om de vijver zo veel mogelijk algenvrij te houden, is het van belang dat u de vijver goed filtert. Vervolgens moet het vuil met een pomp afgevoerd worden.  Hiermee haalt u vuil weg, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Verder is het essentieel om de vijver te voorzien van voldoende zuurstof, zodat het water niet gaat stinken en zodat eventuele vissen in de vijver goed kunnen ademen. Daarnaast zorgt zuurstof ervoor dat de schadelijke gassen in het water afgevoerd worden en voorkomt het ook bevriezing van het vijverwater in de winter. Deze vijverbenodigdheden zijn nabij Smilde verkrijgbaar, bij GroenRijk Assen. Een greep uit ons vijver assortiment:

  • Vijverfilter;

  • Vijverpomp;

  • Luchtpomp.

 

Andere handige materialen voor bij de vijver

Naast de geautomatiseerde vijverbenodigdheden die de vijver voor u het hele jaar door schoon houden, zijn er natuurlijk ook artikelen die u van tijd tot tijd zelf kunt gebruiken om de vijver handmatig te onderhouden. Zo is het altijd handig om een vijverschaar te hebben, waarmee u de vijverplanten kunt snoeien. Daarnaast willen er ook nog wel eens bladeren uit de bomen in de vijver waaien. Om die reden kunt u een schepnet aanschaffen en een afdeknet, die u over de vijver kan spannen. Deze laatste zorgt er ook nog eens voor dat reigers, katten en andere roofvogels de vijver niet leegroven. 

 

Vijverbenodigdheden Smilde bij GroenRijk Assen

het assortiment van ons tuincentrum is erg uitgebreid, dus u kunt voor van alles bij ons terecht! Of u nu opzoek bent naar een leuke plant voor in huis of het beste dierenvoer voor uw kat, wij hebben het allemaal. Kom dus vooral een keer bij ons langs, wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Alle vijverbenodigdheden voor uw vijver in Smilde vindt u bij GroenRijk Assen!