Bemesting Norg

Voor bemesting in Norg en omgeving komt u langs bij tuincentrum GroenRijk Assen. Planten groeien het  best in vruchtbare grond waar ze veel voedingsstoffen uit kunnen opnemen. Helaas is niet ieder stuk grond automatisch perfect om zaden, bollen en andere planten in te laten groeien. Gelukkig kunt u de natuur een handje helpen, door de grond zelf van voedingsstoffen te voorzien. Deze zitten namelijk in de mest die te vinden is in ons tuincentrum. Hiermee voorziet u uw planten van een gezond en gebalanceerd dieet! 

 

Voedingsstoffen die in mest zitten

Mest is erg vruchtbaar, omdat er stoffen inzitten waar planten goed van groeien, ze worden er groot en sterk van. Zo zorgt het ervoor dat de bladeren aan de plant stevig en groen worden, met mooie nerven en aan sterke takken. Ook bloemen en vruchten die aan de plant groeien knappen op van een dosis mest, ze vergroten in omvang en worden intenser van kleur. Daarnaast heeft mest ook onder de grond grote voordelen, de wortels van de plant profiteren namelijk ook van de voedingsstoffen in mest, waardoor de wortels nog meer water en andere stoffen uit de grond kunnen opnemen. Een aantal van de belangrijke voedingsstoffen die in mest zitten zijn:

  • Kalium;

  • Fosfor;

  • Stikstof. 

 

Wanneer beginnen met bemesting?

Het is belangrijk om uw planten in de juiste periode te bemesten, anders loopt u kans dat de verse grond niets uitmaakt. Over het algemeen geldt dat u dit het beste doet in het voorjaar, tijdens de bloeiperiode van de plant. Dit kan natuurlijk per plantenras of soort verschillen, dus let hier goed op. Als u vragen heeft over bemesting dan kunt u deze gerust stellen aan een van onze ervaren medewerkers, met veel kennis op dit gebied. Zij kunnen u voorzien van advies en diverse tuintips.


Bemesting NorgBemesting Norg kopen bij GroenRijk Assen

Kom voor bemesting nabij Norg en nog veel meer andere tuinartikelen naar ons tuincentrum in Drenthe. Bij ons vindt u heel veel planten, maar ook andere producten, zoals tuinhout en sfeerartikelen voor in huis. Omdat wij zes dagen per week geopend zijn, is er ongetwijfeld een moment waarop wij u kunnen welkomen in het tuincentrum. Voor bemesting in Norg en nog veel meer komt u naar GroenRijk Assen.