Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Beekdistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Geeft een goede snijbloem.

Ben je op zoek naar Cirsium rivulare 'Atropurpureum'? De Cirsium rivulare 'Atropurpureum' is ook wel bekend als Beekdistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cirsium rivulare 'Atropurpureum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Beekdistel Wetenschappelijke naam: Cirsium rivulare 'Atropurpureum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cirsium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee