Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Alpenakelei, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Aquilegia alpina? De Aquilegia alpina is ook wel bekend als Alpenakelei. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aquilegia alpina? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Alpenakelei Wetenschappelijke naam: Aquilegia alpina Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aquilegia Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee