Klein budget? Zo laat je het breed hangen.

Klein budget? Zo laat je het breed hangen.

Je kunt blikken dure designverf kopen, of een hanger vol violen aanschaffen! Een saaie muur wordt weer levendig met een waterval aan gekleurde violen. Dat is stukken sneller en goedkoper dan schilderen! GroenRijk heeft de hangers al kant en klaar voor je gevuld. Met de kleine Viola cornuta of de grootbloemige F1 violen. Wandhangers met violen zijn bovendien het beste cadeau. Voor jezelf of voor een lieverd in je omgeving. Weet je waarom?


 

 

 

7 redenen om violenhangers te kopen:

  1. De violen van GroenRijk zijn blijmakers eersteklas; kwekers hebben ervoor gezorgd dat ze extra lang en uitbundig bloeien.
  2. Violen zijn enorm sterk, zelfs een milde nachtvorst kunnen ze verdragen.
  3. Violen zijn de kameleons onder de bloemen: stoer en eigenwijs om naast de buitenkeuken te hangen, romantisch om te laten schitteren aan je pergola.  
  4. Iedereen kan violen verzorgen. Twee keer per week water en om de week wat voeding voor bloeiende planten. Dat is alles!
  5. Een hanger met violen is bijzonder betaalbaar. Voor de prijs van een boeket bloemen heb je twee hangers met violen.
  6. Je slaat de plank nooit mis. Niemand denkt eraan violen te vragen, maar iedereen is er blij mee!
  7. Zonder tuin toch bloemenweelde. Iedereen heeft wel een plekje naast de voordeur of aan het balkonscherm.

 

Violen van GroenRijk, de natuur overtroffen

De violen uit de wandhangers van GroenRijk zijn hybriden. Het zijn dus niet de Viola riviniana die je onder de bomen in de vrije natuur aantreft. Althans niet in de zuivere vorm. De planten hebben door kruising met andere soorten de beste eigenschappen gekregen. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje, een vlaagje of een koutje. Zou je een dna-test doen dan is het hoornviooltje (Viola cornuta) waarschijnlijk het sterkst vertegenwoordigd. Maar de wetenschap dat ze mooi zijn is voor ons het belangrijkst!


Violen - Verzorgingstip direct na aanschaf

Zet niet gelijk de bloemetjes buiten. Hou er rekening mee dat jouw violen in een relatief warm tuincentrum hebben gestaan. Laat ze langzaam aan de buitenlucht wennen. Zeker als er een groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten is het verstandig ze een nachtje in je schuur of bijkeuken te laten acclimatiseren. Als de schok wat kleiner is gaan ze niet in de spaarstand en zullen ze gelijk aan hun groei- en bloeispurt beginnen. Als je regelmatig de uitgebloeide bloempjes wegplukt zul je helemaal versteld staan van de rijke bloei! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...