De flowerpower van bosviooltjes

De flowerpower van bosviooltjes

Aan het kleurrijke bosviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast bosviooltjes  in een hangpot geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten

 

Vrolijk viooltje 

Het bosviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen waar het de bergen opfleurt met blauwe bloemen.  De gekweekte versie lijkt  veel op de gewone viool, maar heeft een wat kleiner bloemetje en is meer bodembedekkend. Bosviooltjes zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar en combineren goed met andere planten. Omdat ze wel wat kunnen hebben, doen ze het niet alleen goed in de volle grond, maar bijvoorbeeld ook in een schaal en zeker in een of hangpot! 

 

Klein maar krachtig

Bosviooltjes bloeien keer op keer van april tot in oktober en tijdens milde winters zonder lange vorst zelfs nog langer. Zo vieren ze de lente én vrolijken ze de herfst en eventueel de winter voor je op. Het groene blad is winterhard.  Als je de plantjes in de volle grond zet, vermeerderen ze zichzelf en vormen zo een leuke bodembedekker. Het is echt een sterk plantje waar je geen omkijken naar hebt.

 

Handig in een hangpot

De hangpotten met bosviooltjes van GroenRijk hebben verschillende voordelen: 

  • Bosviooltjes passen perfect in een hangpot omdat ze de ruimte goed opvullen en mooi over de rand kunnen hangen.
  • In de gevulde hangpot van GroenRijk zit ook al de juiste potgrond met voedingsstoffen.
  • Als er flink wat regen valt, draineren de hangpotten goed.
  • Een hangpot bij je deur of raam fleurt de boel enorm op. Zeker bij druilerig weer.
  • Voor een zachte prijs heb je heel lang plezier!

 

Zo zorg je goed voor je hangpot

Viola cornuta in een hangpot geef je eens per twee weken wat vloeibare meststof, bijvoorbeeld GroenRijk plantenvoeding universeel bio. Zoek voor je bosviooltjes een hang-plek met niet al te fel zonlicht. Maar maak je geen zorgen, de plantjes kunnen veel hebben. Wil je zo lang mogelijk plezier blijven houden van je vrolijke hangpot? Verwijder dan regel-matig de uitgebloeide bloemen. Dan maken de plantjes steeds nieuwe exemplaren aan. Je blijft genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...