Campanula Ambella

Campanula Ambella

Ja, de Campanula Ambella® groeit compact en bolvormig en bloeit vanuit het hart naar de zijkanten.

De Campanula Ambella® is een nieuwe kweeklijn in de klokjesbloemen met een fantastische, stijlvolle uitstraling. De planten bloeien geweldig mooi met klokjesvormige bloemen of beter bloemen in de vorm van sierlijke belletjes. De kwekers hebben tot nu toe paars, blauw en witbloeiende typen veredeld. Ze zijn er dus in drie bloemkleuren. GroenRijk biedt deze prachtige planten nu bloeiend aan in een extra grote maat: in kweekpotten van liefst 15 cm doorsnee. Werkelijk magnifieke planten van hoge kwaliteit. Alle Campanula Ambella®’s zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Ze zijn zelfs winterhard. Dat komt doordat de ouderplanten waaruit ze zijn ontwikkeld van nature in een gebied groeien waar het ’s winters flink kan vriezen: van het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije tot in Servië op de Balkan. Die twee oudersoorten zijn Campanula poscharskyana en C. portenschlagiana. Twee van de ruim driehonderd soorten klokjesbloemen die in de wilde natuur voorkomen.

Uit stek vermeerderd
Alle Campanula Ambella® ’s worden niet uit zaad, maar uit stek vermeerderd. Dat gebeurt om de eigenschappen van de planten heel nauwkeurig te behouden in alle exemplaren. Via stek worden ze heel uniform doorgekweekt. Daardoor blijven het steeds in alle generaties de prachtige, dankbare planten die je zo graag ziet. Ze voelen zich thuis in ieder type interieur, op elk terras en balkon (mits niet te zonnig) en in iedere tuin. Ze zijn door hun bloemkleuren ook heel makkelijk met andere planten te combineren. De planten zullen heel lang een stroom magnifieke blauwe, paarse of witte klokvormige bloemen produceren! Planten die buiten groeien kunnen ieder jaar in mei alweer in bloei komen. Ze bloeien dan de hele zomer en vaak in de herfst nog eens.

Makkelijk te verzorgen
De planten die je nu bij GroenRijk koopt, bloeien al. Zet ze in huis op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Buiten kun je ze op een plek zetten waar een paar uur per dag de zon direct op schijnt (voor de rest van de dag dus licht beschaduwd). Campanula Ambella®’s verdampen vrij veel water. Zorg dat hun potkluit niet uitdroogt. Regelmatig water geven dus. Zet je ze in hun kweekpot in een sierpot, zorg dan dat er een drainagegat in de sierpot zit. Overtollig water moet weg kunnen. Geef in pot gehouden, bloeiende planten om de veertien dagen wat vloeibare plantenvoeding in het gietwater. Als in de herfst de bloei stopt, ook geen voeding meer geven (nog wel water!). Volg de aanwijzingen op de verpakking. Plant je deze Campanula’s in de volle grond van je tuin, dan redden ze zich daar prima, maar ook dan bij droogte gieten! De grond moet trouwens voldoende doorlatend zijn om vooral ’s winters stagnerend water (langdurig aanwezige plassen op de grond) te voorkomen. Bij te veel winterse nattigheid kunnen de wortels gaan rotten. In de herfst sterven deze vaste planten bovengronds af, maar de wortels blijven doorleven. Van daaruit lopen de planten in het voorjaar weer uit. Haal de afgestorven stengel- en bladresten weg zodra je nieuw groen ziet verschijnen. Bij goede verzorging zullen deze Campanula’s jaar na jaar steeds weer prachtig gaan bloeien. Verpot in pot gehouden planten om de twee jaar in verse potgrond. Deze klokjesbloemen zijn geweldig winterhard. Het mag – als ze in de volle grond staan – gerust 20 graden vriezen. Bij potplanten die buiten blijven wat winterbescherming om de pot heen naanbrengen omdat de kou anders van alle kanten de wortels kan bereiken. Haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg, zeker als de bloei wat minder lijkt te worden. Dat is voor  Ambella®-Campanula’s een prikkel om nog langer door te bloeien dan ze van nature al doen (of zelfs weer opnieuw te gaan bloeien als ze al zijn uitgebloeid).

TIP: Ambella®-Campanula’s zijn door hun nette, compacte, bolle groeivorm buitengewoon geschikt als kamerplant. Het zijn echte designplanten die zowel in klassieke als hightech-interieurs zeer worden gewaardeerd. Daardoor is een Ambella®-Campanula ook een ideaal cadeau.

In kort bestek
Je wilt genieten van stromen prachtige  paarse, blauwe of witte klokjesvormige bloemen? Ze zijn nergens mooier en rijker dan bij Campanula’s! GroenRijk biedt deze week de speciaal ontwikkelde, stijlvolle, sterke Ambella®-Campanula’s aan in een extra grote maat (potdoorsnee 15 cm). Geschikt voor zowel binnen als buiten. Meerjarig. Winterhard. Makkelijk te verzorgen. Je wordt beloond met stromen bloemen tot in de herfst.

Kijk voor meer informatie op groenrijk.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...