Perkgoed in hangpot

Perkgoed in hangpot

Ja, verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Dan bloeit het perkgoed in deze hangpot lang en rijk.

Het geheim van een goed gemaakte hanging basket is de waterval aan bloemen die verschijnt als de planten erin uitgroeien. Dat lukt alleen met een uitgekiende plantenkeuze: planten met verschillende groei- en bloeiwijzen en groei-eisen. Het is best lastig om dat goed te doen, ook al omdat de waterhuishouding in de basket bijzonder goed in orde moet zijn. GroenRijk maakt het je nu makkelijk met een prachtige serie kant-en-klaar en vakkundig beplante grote (27 cm doorsnee!) hangpot-op-kleur. Kies uit de kleuren blauw, rood, roze, geel of wit. Succes gegarandeerd! Topkwaliteit om direct op te hangen. Geniet maandenlang van een stroom aan bloemen in de kleur of kleuren die jij het mooist vindt. De verzorging is heel eenvoudig en vraagt weinig tijd!

Bij de samenstelling is voor iedere kleur gekozen uit een breed assortiment planten die vanuit een bossige vorm gaan hangen. Dus ze groeien zowel iets naar boven als sierlijk naar beneden. Van de fraai gevormde, donker gekleurde hangpot (want dat is de basket eigenlijk) zie je na enige tijd weinig meer. Het is het mooiste om de planten op ooghoogte op te hangen. Dan heb je er het beste zicht op. Hang je hangpot niet zo op dat je er makkelijk tegenaan loopt of dat ze in de weg hangen. Je moet er wel makkelijk bij kunnen om ze goed water kunnen geven. Je kunt er hele hangende tuintjes mee maken. En een kleur dat je dan krijgt! Bovendien bewegen de wat langer uithangende planten magnifiek in de wind. Er is gekozen voor sterke soorten die niet al te veel last hebben van een tijdje wat slechter weer. Deze hangpotten blijven de aandacht trekken. Daarom is het ook leuk om ze bij een entree of doorgang op te hangen. Dat kan bijv. ook heel goed aan sierhaken (GroenRijk heeft die voor je) die je overal aan vast kunt schroeven. Hang je de baskets aan een pergola of andere balkconstructie, schroef daar dan stevige haken in. Zijn er hoogteverschillen die je wilt overbruggen, dan kun je tussen de vaste haak en de ophanghaak van de mand een stuk grove schakelketting aanbrengen. Binddraad is niet sterk genoeg. Let erop dat uitlekkend water geen meubels beschadigt, een zitplek nat kan maken of  (op een balkon of bij een appartement) bij (beneden)buren overlast kan veroorzaken.

De verzorging is heel eenvoudig
Zorg ervoor dat de potgrond in de basket nooit uitdroogt. Geef dus regelmatig voldoende water  en doe een keer per week wat vloeibare plantenvoeding (voor bloeiende planten) in het gietwater. De bij aankoop in de potgrond aanwezige groeistof is na enkele weken uitgewerkt. Er zijn ook langzaam en langdurig werkende mestkorrels, -staafjes en -pijltjes verkrijgbaar die je bij de plantenwortels in de hangpot steekt. Dan ben je voor de rest van het seizoen van het bemesten af. Dat regelen de planten dan zelf. Is de potgrond ongewild nogal droog geworden, geef dan eerst schoon water voor je er plantenvoedsel bij doet. Je voorkomt ermee dat de mest de plantenwortels kan aantasten. Sommige plantensoorten zijn zelf-schonend – dat wil zeggen dat ze uitgebloeide bloempjes vanzelf laten vallen – bij andere kun je beter zo nu en dan de uitgebloeide bloempjes verwijderen. Dat is een heerlijk rustig werkje en je planten belonen je daarna met extra rijke bloei! Verder vragen de planten alleen om zon en warmte. Zo’n hangpot is eigenlijk een tuintje op zich! Je kunt er op bijna iedere plek van genieten! Hoe warmer de plek, des te meer water ze verdampen. GroenRijk heeft ook slimme watergeefsysteempjes te koop waarmee je de planten vol- of halfautomatisch water kunt geven – ideaal als je veel planten in potten, baskets of bakken hebt en je bent een tijdje ‘even weg’. Met zo’n systeem weet je zeker dat jouw planten het dan net zo plezierig hebben als jij! Vraag naar de mogelijkheden.

De invloed van zon op kleur
Het zal je al wel zijn opgevallen dat planten uit warme, zuidelijke gebieden vaak felle bloemkleuren hebben. Zachte tinten vallen in fel licht namelijk weg. Daar kun je bij de keuze van je hangpot ook rekening mee houden. Komt hij op een plek pal zuid, kies dan voor een wat steviger kleur. Pastelkleuren doen het beter op het oosten of westen waar niet de hele dag het felle licht op straalt.

TIP
Hangpotten met hun overhangende ‘planten-gordijnen’ worden ook graag gebruikt om aan sierhaken tegen een afscheiding (hek, schutting enz.) inkijk tegen te gaan. Al die bloeiende planten geven bovendien een fantastisch effect.

In kort bestek
De kant-en-klare hangpotten-op-kleur die GroenRijk nu in aanbiedt, zorgen voor bloei tot ver in de herfst. Speciaal geselecteerde, sterke plantensamenstellingen. Forse 27 cm-hangpotten. Overal op te hangen. Eenvoudig te verzorgen. Een genot om steeds weer naar te kijken. Geniet van de zeer rijke, onafgebroken zee aan blauwe, rode, roze, gele of witte bloemen in allerlei zorgvuldig gekozen vormen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zonder sneeuwklokjes geen lente

Iedere tuin verdient sneeuwklokjes (Galanthus) om in lentestemming te komen. Met haar smalle bladeren en witte bloemen versiert dit bolgewas je tuin óf een gezellige pot in januari en februari, en soms zelfs eerder! 

 

Klokjes luiden het voorjaar in

Sneeuwklokjes zijn echte vroegbloeiers. Als de witte, knikkende klokjes op frisgroene steeltjes in je tuin verschijnen, en soms dapper boven de laatste sneeuw uitsteken...

Lees meer...
Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...