Altijd plek voor een hangpot vol perkplanten!

Altijd plek voor een hangpot vol perkplanten!

Aan de muur, de schutting, naast een deur of onder een pergola: er is altijd wel een plekje waar een hangpot met perkplantjes de boel kan opvrolijken. Met deze kleurrijke planten kun je het zo bont maken als je wilt. Er is keus genoeg!

‘Hang out’ voor perkplanten

Met perkgoed in een of meerdere hangpotten maak je snel je tuin of balkon gezellig. Ze zijn niet duur en bloeien tot in de herfst. Wil je ze een mooi hangplekje geven? Hou er dan rekening mee dat ze regelmatig water nodig hebben. Veel soorten zien graag het leven van de zonnige zijde, maar kunnen ook halfschaduw prima verdragen. Kies zelf welke plantjes je toevertrouwt aan je hangpot, of schaf een kant-en-klaar exemplaar, gevuld  met een mix van perkgoed, bij GroenRijk aan.

Laat maar hangen!

Wat is er mooier dan een hangpot gevuld met een waterval aan groen? Je kunt volop kiezen uit soorten waarvan sommige heel bekend zijn, zoals: hanggeranium (Pelargonium peltatum), vlijtig Liesje, bacopa (Sutera cordata), hangbegonia (Begonia Waterfall), hanglobelia (Lobelia erinus pendula), fuchsia en hangpetunia (Petunia Surfinia). De vele soorten hangpotten, waar deze perkplanten prima in passen, voegen hun eigen karakter toe. Klassiek zijn hanging baskets: halve bollen van bijvoorbeeld kokos of riet in een metalen frame. Maar er bestaan ook plastic, volledig metalen en zelfs stenen hangpotten.

Combineer met kleur

Voor een mooi resultaat kun je hangplanten combineren met wat meer omhoog groeiende planten zoals Verbena, Salvia, leeuwenbekje, anjer, afrikaantje, Spaanse margriet, of strobloem. Met al die kleuren bij elkaar kun je het nooit te bont maken. Wil je toch iets meer rust in de mix brengen? Ga dan voor een kleurencombinatie met gele en witte bloemen in combinatie met mooie bladplanten. Je hangpot krijgt een elegante uitstraling als je kiest voor een eenheid in kleuren, bijvoorbeeld als je alleen blauwe en paarse planten neemt.

Tips voor lang perkplanten-plezier:

  • Zorg dat de pot stevig hangt.
  • Gebruik potgrond voor potten en bakken.
  • Vul de pot met aarde tot 2 cm onder de rand.
  • Dompel de potjes even in een emmer water voor ze in de hangpot gaan.
  • Geef op warme dagen dagelijks water.
  • Voeg wekelijks GroenRijk vloeibare plantenvoeding toe of gebruik voedingskegels.
  • Verwijder droge bladeren en uitgebloeide bloemen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...