Tuinhout

Tuinhout

Bij uw tuincentrum vindt u een enorme keuze aan houten tuinelementen. Niet verwonderlijk, want hout is sfeervol, natuurlijk en makkelijk te plaatsen. Een mooie houten schutting staat in een dag, terwijl u op een haag jaren moet wachten. Deze tips helpen u bij de keuze uit de vele mogelijkheden.

Schuttingen en schermen
Houten schuttingen en schermen zijn er in talloze uitvoeringen. De gesloten modellen bieden een optimale privacy en houden ongewenste dieren buiten de tuin. Maar is een afscheiding vooral decoratief bedoeld, dan is een halfopen uitvoering vaak mooier. Vooral in een kleine tuin, die anders gauw te benauwd wordt. Zolang uw schutting niet hoger is dan 180 cm, kunt u hem zonder gemeentelijke toestemming plaatsen.

Pergola’s en bogen
Een gevoel van hoogte is in elke tuin belangrijk. Met een mooie pergola of een boog, begroeid met klimplanten, creëert u een extra dimensie. Bij uw tuincentrum vindt u een grote keuze aan pergola’s, bogen en elementen om bijvoorbeeld zelf een prieeltje te bouwen.

Terrastegels
Met houten terrastegels maakt u in een ommezien een mooi en comfortabel terras. Leg ze op een laag grind, waarover u een circa 5 cm dikke laag zand heeft aangebracht, dan bent u zeker van een goede afwatering. Houten terrastegels zijn ook ideaal voor op het balkon.

Onderhoudsvrij
Wilt u geen omkijken hebben naar uw tuinhout, kies dan voor drukgeïmpregneerde hout.

Blokhutten
Als u er de ruimte voor heeft, kan een blokhut of tuinhuisje een centrale plek worden in uw tuinleven. De keuze aan afmetingen en uitvoeringen is groot. Houd voor u beslist familieberaad, want iedereen heeft zijn eigen opvattingen over het gebruik.

Zelf doen of laten doen?
Bij uw tuincentrum vindt u een groot assortiment aan losse elementen, verbindingsmiddelen en gereedschappen. Hiermee kunt u zelf uw idee vorm geven. En anders zijn er ook kant-en-klare producten te verkrijgen.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer wilt weten over hout in uw tuin. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.