Tuinplant van de maand september: Skimmia

Tuinplant van de maand september: Skimmia

Er zit muziek in de tuin! Bijvoorbeeld dankzij de Tuinplant van de Maand september: Skimmia. Het hele jaar laat deze struik zich van een andere kant horen: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum. Vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft. Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet van vier jaargetijden met Skimmia.

4 seizoenen
In zomermaanden schittert het groene blad van Skimmia in alle stilte. De tuinplant speelt de tweede viool en zorgt dat kleurrijke zomerbloeiers extra tot hun recht komen. Vanaf augustus komt Skimmia op gang en in september zit de plant vol bloemknoppen of besjes. Wanneer de zomerbeplanting is uitgebloeid, neemt Skimmia het over. De kleurrijke knoppen beginnen de boventoon te voeren en vanaf maart trekt Skimmia alle registers open. Veel kleine bloemetjes verschijnen en verspreiden een heerlijke, friszoete lentegeur.

Verzorging
Wie denkt dat de Skimmia veel noten op zijn zang heeft, heeft het mis. De tuinplant groeit mooi compact en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De struik stelt weinig eisen en wil het liefst op een niet al te donkere schaduwplek staan. September is een uitstekende maand om de Skimmia te planten. Geef bij het planten flink wat water zodat de wortels zich goed meteen kunnen ontwikkelen.  Behalve in de tuin kun je Skimmia ook toepassen in potten voor op balkon of terras. Zorg wel dat er onder in de pot een gaatje zit zodat overtollig (giet)water kan weglopen.

Meer informatie en inspiratie over groen in en om het huis op www.mooiwatplantendoen.nl.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...