Vuurwerk Assen

Vuurwerk AssenVoor vuurwerk in Assen komt u naar ons tuincentrum! GroenRijk Assen verkoopt ieder jaar weer het mooiste vuurwerk van de beste merken op het gebied van knal- en siervuurwerk. Vanaf de jaarwisseling 2020/2021 zullen wij vuurwerk verkopen dat aansluit bij de nieuwe regels die het kabinet heeft opgelegd. Dit betekent dat wij geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer zullen verkopen, maar voornamelijk onschuldig kindervuurwerk, zoals knalerwten en sterretjes.

 

Soorten vuurwerk bij GroenRijk Assen

Zoals u als vuurwerkliefhebber vast niet ontgaan is, zijn bepaalde soorten vuurwerk vanaf de jaarwisseling van 2020 naar 2021 verboden. Dit geldt voor zwaardere soorten vuurwerk, zoals vuurpijlen en knalvuurwerk. Conform de aangescherpte regels zult u vanaf het einde van 2020 bij ons in het tuincentrum alleen veilig (kinder)vuurwerk vinden. Een aantal voorbeelden van het soort vuurwerk dat wij zullen verkopen zijn:

  • Knalerwten;

  • Trektouwtjes;

  • Sterretjes.

 

Veilig vuurwerk afsteken doe je zo!

Een van de belangrijkste redenen voor het aanscherpen van de vuurwerkregels, is het feit dat er tijdens de jaarwisseling veel gewonden vallen. Vooral schade aan handen en ogen komt vaak voor bij ongevallen met vuurwerk. Daarom is het belangrijk om (ook met relatief ongevaarlijk kindervuurwerk) vuurwerk altijd veilig af te steken. Dit doet u  door er te allen tijde goed uw hoofd bij te houden wanneer u bezig bent met het afsteken van vuurwerk. Verder is het belangrijk om altijd een veiligheidsbril te dragen, zodat uw ogen goed beschermd zijn tegen eventueel rondvliegende vonken. Steek verder nooit vuurwerk af dat u nog in uw hand heeft, dit om schade aan de handpalm te voorkomen. 

 

Vuurwerk kopen bij GroenRijk Assen

Aan het einde van ieder jaar bent u bij ons in Assen van harte welkom voor het kopen van vuurwerk. Kom langs bij ons tuincentrum en ontdek wat wij u allemaal te bieden hebben! Ons assortiment is zeer ruim, van planten tot dierenvoer, alles wat u zoekt is te vinden bij ons tuincentrum in Assen. Heeft u vragen of behoefte aan advies over tuinieren? Neem vooral contact met ons op of kom langs bij GroenRijk Assen. Wij zijn zes dagen per week geopend, maar u kunt voor bloemen ook terecht bij onze webshop. Voor vuurwerk in Assen en nog veel meer andere producten bent u van harte welkom bij GroenRijk Assen!