Inspiratiedag 'De groene tuin'

Op zaterdag 30 april 2022 organiseert GroenRijk Assen een leuke, gezellige, actieve en vooral informatieve dag om jouw tuin en omgeving te vergroenen.

 

Want hoe voorkom je nu dat jouw tuin iedere keer weer vol water staat na een hoosbui? En waarom groeien de planten niet hoe jij het zou willen of worden ze steeds weer opgegeten door allerlei beestjes? Hoe sluit je eigenlijk een regenton aan en is een groen dak misschien iets voor jou? Allemaal vragen waarop je een antwoord kunt vinden deze dag. En het mooie is dat je, voor een aantal van deze oplossingen, subsidie kunt aanvragen bij de gemeente Assen.

 

Een mooie, groene tuin begint natuurlijk met een gezonde bodem. We vertellen je graag wat een gezonde bodem is en hoe je dat kunt bereiken. Neem gerust wat grond mee uit jouw tuin, laat het testen en wij bekijken wat jouw tuin nog nodig heeft.

 

Deze dag is ook tuinontwerpster Merel aanwezig die jou gratis van advies kan voorzien tijdens een half uurtje speeddaten! Wil jij aan de slag om je tuin te verduurzamen, plan dan een afspraak voor de speeddate. Dit kan via [email protected] en neem wat foto´s en een plattegrond mee.

 

Daarnaast laten we zien hoe je water kunt opvangen in de tuin door bijvoorbeeld een wadi of een regenton. We verloten een regenton ter waarde van €169,00 onder de aanwezigen! Kom meer te weten over groene daken en hoe je deze kunt aanvragen.

 

Wil je iets actiefs? Doe dan mee met onze tegelwipwedstrijd! Je kunt voor 2 m2 beplanting ter waarde van €150,00! winnen voor jouw tuin.

 

Voor de kinderen is er een interessante speurtocht naar nuttige beestjes. Alle kinderen krijgen een leuke attentie en je maakt ook nog eens kans op een nuttige beestjes pakket ter waarde van €50,00.

 

Daarnaast kun je meedoen met de wilde bijen workshop.

Kom gezellig langs en laat je informeren hoe je jouw omgeving een stukje groener maakt!